the Right Direction introduceert de Portal Analyzer

Mannus Etten

The Right Direction heeft in de afgelopen maanden hard gewerkt om zijn eerste product gereed te maken voor lancering. Het product heet Portal Analyzer en is via https://www.portalanalyzer.com te downloaden.

De Portal Analyzer helpt een organisatie bij het beheer van hun portaal gebaseerd op Esri-technologie. Het product maakt inzichtelijk welke items er allemaal in het portaal aanwezig zijn. Deze lijst kan men filteren maar het toont ook relaties met andere items.

Tenslotte bestaat een webmap uit kaartlagen die mogelijk als een item ook zijn opgenomen in het portaal. Een feature service kan vervolgens gebruikt zijn in meerdere webmaps. De Portal Analyzer maakt dit inzichtelijk. Daarnaast test het voor services of ze nog goed functioneren. Niet goed functionerende items worden gemarkeerd. Een webmap die gebruik maakt van een verdwenen item bijvoorbeeld wordt ook aangemerkt. De beheerder kan op deze manier snel zien welke webmaps, mapservices of feature services mogelijk een probleem hebben.

Naast de items heeft men ook groepen en gebruikers in het portaal. Tijdens de test-fase is het gebleken dat eindgebruikers van het product graag de lijst met gebruikers willen exporteren. Dat ondersteunt Portal Analyzer zodat men bijvoorbeeld met een python-script een actie kan uitvoeren over alle gebruikers in het portaal. Maar weet u wie veel items maken? Welke groepen zijn gebruikers of items bevatten? Nee, de Portal Analyzer weet het antwoord wel.

Versie 2020.1 is nu beschikbaar voor Windows-platformen. Men dient een account aan te maken en die geeft voor 7 dagen gratis toegang tot de applicatie. Een licentie voor een jaar is geldig voor de gehele organisatie.

Check https://www.portalanalyzer.com voor meer informatie en screenshots of registreer en probeer het product uit.