software ontwikkeling

The Right Direction is gespecialiseerd in de ontwikkeling van software middels verschillende programmeertalen. Wij richten ons uiteraard voornamelijk op ontwikkeling voor toepassingen die iets met geodata te maken hebben. We doen dit voor zowel open source applicaties zoals QGIS of propriety software zoals ArcGIS. Toepassingen die wij ontwikkelen en beheren verschillende van een data-importeer script tot plugins in Esri ArcGIS Pro. Hieronder leggen we uit wat wij kunnen bieden per programmeertaal waar wij mee werken.

FME

Het gaat hier niet om een echte programmeertaal maar het is toch een soort van visueel programmeren. Transformeren van data en berekeningen uitvoeren op de data. Wij doen dit voor klanten en soms in samenwerking met partners. Wij kunnen u zeker helpen en adviseren rondom FME en FME Server. Ruimtelijke analyses Soms bestaat er een vraagstuk die opgelost kan worden met een geo-analyse. Deze analyse kunnen wij doen middels allerlei tools zoals Esri ArcGIS Pro, QGIS en FME voor u. 

Python voor ruimtelijke data toepassingen

The Right Direction kan op veel verschillende manieren voor u python toepassen. We hebben ervaring met het ontwikkelen van python-code voor verschillende toepassingen. Hieronder een kleine opsomming van activiteiten die we bijvoorbeeld kunnen doen voor klanten middels python.
- ontwikkelen data import scripts met python voor Esri ArcGIS
- ontwikkelen voor scripts voor gebruik in QGIS/ArcGIS
- ontwikkelen van plugins voor QGIS

Microsoft .Net

Voor het Esri ArcGIS-platform is Microsoft .Net-technologie een belangrijke omgeving voor het ontwikkelen van plugins voor ArcGIS Pro. Daarnaast kunnen wij oudere ArcMap-extensies voor u beheren. Voor mobiele toepassingen gebruiken wij Xamarin en daarmee kunnen we mobiele toepassingen ontwikkelen die gebruik maken van de Esri ArcGIS Runtime SDK for Xamarin. Uiteraard zijn er veel applicaties die wel in .Net worden ontwikkeld maar niets met geo-ict van doen hebben. Daar kunnen wij toch mee helpen. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring met het ontwikkelen van software voor het .net-platform. We hebben ruime kennis en ervaring met het ontwikkelen van bijvoorbeeld desktopapplicaties op basis van het Windows Presentation Foundation (WPF). Ons product Portal Analyzer is met dezelfde technologie ontwikkeld. Inclusief uitgebreid gebruik van een framework om de MVVM-methodiek toe te passen en unit testing.

Javascript

Webtechnologie is niet meer weg te denken in deze moderne tijd en dus ook niet voor geo-specifieke toepassingen. Wij kunnen helpen bij de ontwikkeling voor het web middels Leaflet, OpenLayers, Mapbox en Esri Javascript API for ArcGIS. Nieuwe applicaties zijn dan mogelijk maar ook de ontwikkeling van plugins (widgets) voor Portal for ArcGIS/ArcGIS Online.

Java

Deze programmeertaal is minder gebruikelijk bij toepassingen met geodata. Ondanks dat kunnen we zeker ondersteunen bij het ontwikkelen van toepassingen met java. We ontwikkelen geen applicaties voor desktop-gebruik middels Java. Een spring-boot webapplicatie met een Java-backend is geen probleem.

* Esri and the Esri Logo are licensed trademarks of Environmental Systems Research Institute, Inc.