software ontwikkeling

The Right Direction is gespecialiseerd in de ontwikkeling van software middels meerdere programmeertalen. Hierbij richten we ons voornamelijk op ontwikkeling voor geodata gerelateerde toepassingen en het oplossen van complexe problemen. The Right Direction ontwikkelt en beheert software voor zowel open source applicaties als QGIS of propriety software als ArcGIS. We ontwikkelen uiteenlopende toepassingen:
van data-importeer scripts tot Esri ArcGIS Pro plugins.
Hieronder vindt u een overzicht van onze maatwerk diensten per programmeertaal.

neem contact op met een specialist

FME

FME is in zekere zin visueel programmeren. Bij FME gaat het om het transformeren van data en berekeningen uitvoeren op basis van deze data. Met FME maken we inzichtelijke workflows, data die op ieder moment te volgen is. Wij gebruiken FME om scripts te schrijven voor uw specifieke situatie.
The Right Direction ondersteunt en adviseert klanten rondom FME en FME Server. Ook werken we regelmatig in samenwerking met partners. Het komt veelvoudig voor dat er een vraagstuk kan worden opgelost met een geo-analyse. Deze analyse voeren wij uit middels handige tools als Esri ArcGIS Pro, QGIS en FME. Dankzij de overzichtelijke opzet van FME is het mogelijk om processen continu te verbeteren en te upgraden. Dankzij The Right Direction houdt u altijd de controle over de data die u in beheer heeft.

Python voor ruimtelijke data toepassingen

The Right Direction heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van python-code voor verschillende toepassingen. Met onze ervaring passen we Python op een zo breed mogelijke manier toe, waaronder:
- ontwikkelen data import scripts met python voor Esri ArcGIS
- ontwikkelen voor scripts voor gebruik in QGIS/ArcGIS
- ontwikkelen van plugins voor QGIS

Microsoft .Net

Voor het Esri ArcGIS-platform is Microsoft .Net-technologie een belangrijke omgeving voor het ontwikkelen van plugins voor ArcGIS Pro. Wij beheren zowel nieuwere als oude extensies, zoals oudere ArcMap-extensies. Voor mobiele toepassingen gebruiken wij Xamarin, daarmee ontwikkelen we mobiele toepassingen die gebruik maken van de Esri ArcGIS Runtime SDK for Xamarin.
Er zijn talloze applicaties die wel in .Net worden ontwikkeld, maar eigenlijk niets met GEO-ICT te maken hebben. Met ruim 10 jaar ervaring met het ontwikkelen van software voor het .net-platform ondersteunt The Right Direction ook op dit gebied. We hebben ruime kennis van het ontwikkelen van onder andere desktopapplicaties op basis van het Windows Presentation Foundation (WPF). Ons product Portal Analyzer is met dezelfde technologie ontwikkeld. Inclusief uitgebreid gebruik van een framework om de MVVM-methodiek toe te passen en unit testing.

Javascript

Webtechnologie is niet meer weg te denken, dit geldt ook voor geo-specifieke toepassingen.
The Right Direction ondersteunt en adviseert bij de ontwikkeling voor het web middels Leaflet, OpenLayers, Mapbox en Esri Javascript API for ArcGIS.
Nieuwe applicaties zijn dan mogelijk maar ook de ontwikkeling van plugins (widgets) voor Portal for ArcGIS/ArcGIS Online.

Java

Java is minder gebruikelijk bij geodata gerelateerde toepassingen. The Right Direction ontwikkelt geen applicaties voor desktop-gebruik middels Java, wel ondersteunen we bij het ontwikkelen van toepassingen met Java. Een spring-boot webapplicatie met een Java-backend is geen probleem.
Soms kan het juiste advies op het juiste moment weken (of zelfs maanden) besparen.

neem contact op met een specialist

* Esri and the Esri Logo are licensed trademarks of Environmental Systems Research Institute, Inc.