Portal Analyzer

The Right Direction heeft geruime ervaring en kennis van de producten ArcGIS Online en Portal for ArcGIS. Wij bieden voor deze producten een eigen product om het beheer bij deze producten te ondersteunen.

De Portal Analyzer geeft u inzicht in de content van het portaal. Het gaat daarbij niet alleen om de content maar ook gebruikers en groepen. Het product zal u helpen het beheer te vereenvoudigen.

Veel voorkomende vragen zoals:
- in welke webmaps wordt deze service gebruikt?
- in welke webmaps moet ik de popups aanpassen als ik een service qua velden aanpas?
- hoeveel gebruikers heb ik met niveau x in mijn portaal?
- welke leden zitten in groep x?

Alle overzichten die het product heeft beschikken over mogelijkheden van zoeken, filteren en sorteren.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze klanten tevreden zijn over het product. Ideeën om het product uit te breiden en nog beter bij uw organisatie te laten aansluiten zijn zeer welkom. Maar verken de mogelijkheden van het product door de website te bezoeken.

Voor meer informatie verwijzen we naar: http://www.portalanalyzer.com

Daarnaast kunt u zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief omtrent het product: [NIEUWSBRIEF AANMELDING FORM]

Content

De content is waar het om draait in een portaal.  De Portal Analyzer laat u zien welke content in het portaal beschikbaar is. Content is opgeslagen in portaalitems. Items kunnen verschillende types zijn en het kan ook relaties hebben naar andere portaalitems. Portal Analyzer laat u zien op basis van referenties in welke items een specifiek item wordt gebruikt.

Zo zijn er ook items die zonder andere items niet kunnen bestaan en hier kan men de "dependencies" van bekijken.

Voor services die zich in het portaal bevinden voert Portal Analyzer tests uit om te controleren of de services nog werken. Zijn de services verwijderd of functioneren ze niet meer dan zal dit middels iconen duidelijk worden. Een item die vervolgens gebruikt maakt van deze service inclusief bijbehorend item zal ook een markering krijgen.

Gebruikers

De content die in het portaal aanwezig is wordt uiteraard gebruikt en gemaakt door gebruikers. De Portal Analyzer laat u zien welke gebruikers veel bijdragen in het maken van content. Maar zo kan u ook zien van welke groepen een gebruiker lid is. Hoeveel gebruikers zijn er in het portaal van het niveau x kunt u snel vinden door een filter toe te passen.

Middels Python zijn er scripts om allerlei beheertaken uit te voeren op het portaal. Vaak dient u dan een bestand te hebben met gebruikersnamen. Portal Analyzer heeft voor de lijst van gebruikers een export naar csv. Zo ondersteunt de Portal Analyzer u ook bij andere beheeractiviteiten rondom het portaal.

Groepen

Het overzicht van groepen geeft u inzicht in wie er lid zijn van een groep maar ook welke items in een groep worden gedeeld. Daarnaast worden groepen gemarkeerd die geen gebruikers hebben. Tenslotte is een groep zonder gebruikers mogelijk niet nodig. Een groep krijgt ook een markering als er wel gebruikers lid van zijn maar geen content.

De items krijgen door Portal Analyzer een markering als er een probleem mee is.  De groepen die zo'n item bevatten worden gemarkeerd.